tirsdag 28. februar 2012

GIVEAWAY og...

...over 1000 besøkende er en veldig bra kombinasjon og fantastisk god grunn til å feire!! Og det gjøre jeg med å arrangere min første GIVEAWAY. Så kjekt!!! Tenkte det ville være kjekt å ha Divertimento-hjerter som min første Giveaway-gave.




Jeg vil trekke en vinner som får tre søte Divertimento-hjerter som premie. Det er bare å ta lodd og hjertene kan bli dine :-) De er fine å pynte i hjemmet med, de kan gis til en god venn eller rett og slett være en liten gave til deg selv.



For de som ikke har vært med på en Giveaway før fungerer den på følgende måte. For å delta tar du lodd og de tar du på denne måten:
1.lodd for å være følger hos meg
1.lodd for å legge igjen kommentar på dette innlegget
2.lodd for å legge ut link til min blogg på bloggsiden din.

Skriv hvor mange lodd du tar og dersom du ikke har blogg, må du legge igjen mailadressen din. Sjansen for å vinne blir større jo flere lodd du tar :-)

Lykke til!

Jeg trekker en vinner 13.mars


Klem fra Wibi



mandag 27. februar 2012

Klar for nye prosjekter...

...naa som jeg snart er paa vei hjem fra Roma (hjelp saa fort tiden har gaat...4 maaneder har virkelig flydd) maa jeg finne nye prosjekter henge fingrene og jeg har surfet rundt paa blogger paa verdensveven og faat masse nye inspirasjon og input :-) Utrolig mye fint som finnes det ute!!

Tok med meg noe garn paa tur i dag. Vi faar se hva dette kan bli til :-)


To graa, to rosa.... noe fint maa det bli




Utsikt fra Gianicolo. Her kan man se bortimot alle severdighetene i Roma fra hoyden.



Solskinn i Roma i dag. Her paa Gianicolo :-)


I morgen vil jeg annonsere min foerste GIVEAWAY!! Naa er bloggen rundet 1000!!

Onsker dere alle en riktig god natt, og takker for at dere tar dere tid til aa titte innom bloggen min <3


klem Wibi




søndag 26. februar 2012

Bare en uke igjen....

...til jeg må reise tilbake til Stavanger. Aner ikke hvordan det kommer til å bli...har blitt vant med livet her nede i Roma og det har vært en produktiv periode her. "Made in Italy" kolleksjonen har blitt til en stor liten familie.


"Made in Italy"


f.v (bak): Bobo, Pupino, Rød Panda, Bambina Ballerina, Bella
f.v.(foran): Bubina, Bubino, Millepiedi


Har også lyst til å vise dere noen av mine favorittbilder fra Roma. For det begynner å bli tid for å se litt tilbake på tiden min her nede i Roma. Det er mange å velge mellom, men her er et lite (!) utvalg bilder: 



Colosseum


Kjærligheten er forseglet med hengelås..



"Steinalderbiblioteket" på Konservatoriet Santa Cecilia..


Teben ved mørketsfrembrudd


Gatekunstner i Via del Corso


Kastansje-mannen ved Fontana di Trevi


Vespaen, Italias stolthet 


Piazza Navona


Fontana di Trevi



Venter på....?



Imperial Forum (med snoe)



Musei Capitolini



Piazza Trilussa, ved Ponte Sisto 



Piazza Santa Maria in Trastevere


Nyt det som er igjen av helgen alle sammen, i morgen er det paa'an igjen :-)

PS: Naa runder bloggen min snart 1000 av dere flotte besokende og det maa naturligvis feires med min foerste GIVE AWAY!!! Jippi, det blir spennende :-)

hilsen Wibi









lørdag 25. februar 2012

Hekle eller ikke hekle...

...på metroen? Vel, spørsmålet har jeg spurt meg selv flere ganger, siden jeg de siste dagene har vært avhengig av offentlige transportmidler.  På mange måter føles det rart å gjøre det her i Roma. I Stavanger har jeg null problemer med å ta opp strikke- eller hekletøyet på bussen.  Kanskje det er den beskjedne norskheten som stopper meg. Jeg har ikke sett en eneste person som har drevet med noen form for håndarbeid rundtom i Roma (bortsett fra at jeg kan anta at de damene som handler i min "faste" garnbutikk driver med det sammen som meg og signoraen som jeg bor med). 





Her om dagen satte jeg meg tilrette  "al bar" på skolen. Gjett om jeg fikk mange rare blikk, tenker det vil være enda flere på metroen. Nei, jeg proevde, men avgjørelsen er tatt...hekletøyet forblir nedpakket i veska til jeg kommer inn dørene hjemme. I Stavanger er det en annen sak....

God fredag! Ha en god kveld videre:-)


torsdag 23. februar 2012

Multi-tasking og solskinn...

Gjett om solen skinner i Roma i dag? Det er virkelig helt nydelig! Det er vaar i luften paa ordentlig:-) Fuglene kvitrer og atmosfaeren i byen har faatt en annen tone. Dette minner paa mange maater om eksamensperiodene mine i Bergen. Da jeg studerte der, satt vi ofte i Botanisk hage paa Nygaardshoeyden og leste til eksamen. Det var verken varmt eller kaldt og puggeegenskapene ble satt paa proeve.... Ja, det stemmer. Jeg pugger...tekst...til konserten jeg skal synge paa loerdag. Franske oppskrifter som Leonard Bernstein har komponert musikk til...og de er vanskelige.....trenger teksten aa gaa saa fort???  Jeg snubler i teksten hele tiden...vel...

Jeg har selvsagt med heklesakene som jeg kan ta frem mellom slagene.





Hva dette skal bli aner jeg virkelig ikke....hmmm... 

Jeg er like spent som dere! Haaper dere har en fantastisk torsdag :-) 

klem



onsdag 22. februar 2012

Opera og siklesmekke....

 ...i tilfellet man sovner....



Neida!!! I går hadde jeg store gleden å gå i operaen og høre Puccini's Madama Butterfly. Det var en flott opplevelse! Vi hadde perfekte plasser. Riktignok langt bak, faktisk helt bakerst på øverste galleri, men vi var perfekt posisjonert og kunne se og høre alt. Sangerne bar helt til siste rad og opplevelsen var fullkommen. Det skortet ikke i prestasjonene, og vi kan stolt fortelle av en av våre egne sangerkolleger i Norge sang, Audun Iversen. Gratulerer med en flott premiere! Selv om det til tider var en litt stillestående regi, så likte jeg hele bildet. Det var en nydelig scenografi, minimalistisk og enkel, med effektfulle virkemidler! Så er du i Roma og har lyst på en fin operaopplevelse klikk HER for mer informasjon.





Denne siklesmekken er min siste kreasjon. Har prøvd å få til en slik en tidligere, men har ikke fått det til før nå!! Tror kanskje jeg vil prøve meg på flere forskjellige design. Iallefall er disse også til salg på eplabutikken min. 


Ha en fin fin onsdag og nyt den gryende våren :-) 

PS: (nå skal jeg ha sangtime og klokka er 07.30 om morgenen....ikke akkurat den beste tiden på dagen å synge høye C'er)





mandag 20. februar 2012

Rød Panda nr.2...vi prøver igjen!

Da kan jeg stolt fortelle at Rød Panda nr.2 er kommet til verden og den har fått plass oppå kommoden så ikke Luna får tak i ham! Jeg er nesten mer fornøyd med dette eksemplaret :-)





Ha en god mandagskveld og tusen takk til alle som titter innom bloggen min :-) 



Litt uheldig for tiden....

.... sykkelen min har blitt stjålet...
Jeg satte den utenfor leiligheten i Viale Trasevere og 2 timer senere var der søkk vekk...den elskede sykkelen min! Det har vært utrolig deilig å ha sykkel her. Med sykkelen kom jeg frem fort og slapp å vente evigheter på busser og trikker...



Vel, nå blir det ventetid og busstid...kanskje jeg kan ta med meg hekleprosjektene mine på bussen? Har tenkt på det noen ganger...men har ikke helt fått meg til å gjøre det ennå...


Ha en kjempefin mandag! Jeg skal ta bussen :-)




lørdag 18. februar 2012

dårlige nyheter....

...forsinkelser i produksjonen

Gjett hvem som kom løpende mot meg i døra da jeg kom hjem til leiligheten i dag? ....Luna, hunden til de som jeg bor hos, og hva hadde hun mellom tennene? Joda, den Røde Pandaen...


...festlig...

Det betyr bare en ting, jeg må lage en ny en...det var da som søren!!! Jaja, det er jo kjekt å vite at tingene jeg hekler også kan fungere som hundeleker. Kanskje jeg skal starte en ny kolleksjon .... "made for dogs" :-)

Vel, ha en fin lørdag likevel!




fredag 17. februar 2012

Den Røde Pandaen er ferdig!!!

Etter en del prøving og feiling klarte jeg endelig å ferdigstille den røde pandaen. Tusen takk for det fine forslaget, Tina. Pandaen er snart på vei i posten til deg.









Det vil bli flere konkurranser og giveaways senere, så det er bare å holde seg oppdatert :-)

Ha en fin fredag:-) 

Hilsen Wibi 


onsdag 15. februar 2012

Kåring av vinner!

Først må jeg få takke dere alle for de flotte forslagene der har kommet med. Jeg har hatt mange søvnløse netter hvor jeg har ligget å tenkt på hvordan jeg kan løse flere av de utfordringene dere har gitt meg og jeg har allerede vært på jakt etter passende garn. Den som går av med seieren denne gang er ......brrrrrr (trommelvirvel.....) Tina og den røde pandaen!

Gratulerer med seieren, Tina!

Jeg har allerede startet prosjekt- "Rød Panda", og resultatet kommer snart på bloggen og i posten til deg, Tina!



Ha en fortsatt fin onsdag. 






tirsdag 14. februar 2012

Vår og St.Valentine


Det var vår i luften da jeg gikk av toget i Roma i formiddag. Herlig!! Ingenting er så deilig som når vårfølelsen begynner å komme snikende. Endelig går det mot varmere tider! Foruten vårfølelsen var det også St.Valentins dag i luften. Jeg må innrømme at jeg har til nå ikke blitt helt hekta på St.Valentins konseptet, men for hvert år som går kryper det lenger og lenger inn under huden. Da mener jeg ikke det overdrevne amerikanske konseptet som vi ofte ser et glimt av på kinolerreter og i butikkvinduene, men den grunnleggende ideen om å feire vennskap, nyforelskelse, kjærlighet og ekteskap. Det er i grunnen det er en fin dag å markere. 

14. februar, «alle hjerter dag»
dagen som er viet til kjærligheten.

Ok, jeg har altså latt meg overbevise og for å ære dagen har jeg heklet disse søte Divertimento-hjertene. Det skulle jo bare mangle! 



Og til slutt vil jeg bare si at jeg setter pris på dere alle sammen og ønsker dere en riktig fin feiring av St.Valentins dagen og våren :-)



La alle hjerter glede seg for vennskap og kjærlighet!




søndag 12. februar 2012

Hvil i fred - Whitney Houston

Takk kjære Whitney, for all den gleden og inspirasjonen du har gitt meg gjennom hele oppveksten. Du var en av mine største forbilder. Det er ikke tall på hvor mange ganger jeg har stått i speilet med "børste-mikrofonen" og sunget til låtene dine på fullt volum på kassettspilleren. Det er heller ikke tall på hvor mange ganger jeg har danset "slow-dans" med gutten jeg likte aller best i klassen, eller hvor mange tårer jeg har grått i kjærlighetssorgens navn til dine vakre melodier. Det hele toppet seg med "The Bodyguard". Jentene arrrangerte utallige filmkvelder med allsang til denne legendariske filmen.  Vi fikk aldri nok av deg og Kevin Costner....



Denne låter har alltid gitt meg tårer i øynene....



Queen of the night var min favoritt. 




Takk! I will always love you.






fredag 10. februar 2012

"Millepiedi" - made in Italy

Jeg føler meg ufattelig inspirert og motivert for tiden. Kreativiteten bobler over og jeg må bare få det ut!
"Millepiedi" er det italienske navnet for Tusenbein, og han er min siste kreasjon. Selv om det ikke direkte er tusen bein på denne lille karen, passer navnet fint synes jeg.

Jeg tok bilder mens jeg holdt på og tenkte det kanskje ville være kjekt å få oppskriften til dette kosedyret også. Det er en enkel og gratis oppskrift på et nydelig kosedyr.


Lag fem baller, ikke fire som på bildet (du trenger nemlig en til hodet også), på denne måten:


1. Magisk ring og legg opp 6 fm
2. 2 fm i hver fm = 12 fm
3. 1 fm, 2 fm i neste fm = 18 fm
4. 2 fm, 2 fm i neste fm = 24 fm
5. 3 fm, 2 fm i neste fm = 30 fm
6. 30 fm x 1
7. 4 fm, 2 fm i neste fm = 36 fm
8. 36 fm x 6
9. 4 fm, hekle 2 fm sammen = 30 fm
10. 30 fm x 1
11. 3 fm, 2 fm sammen = 24 fm
12. 2 fm, 2 fm sammen = 18 fm
13. 1 fm, 2 fm sammen = 12 fm (fyll i vatt)
14. 2 fm sammen til ballen lukker seg.

Sy ballene sammen med små pene sting slik som på bildet. Deretter hekler du bena slik:
1. Magisk ring, legg opp 6 fm
2. 2 fm i hver fm = 12 fm
3. 1 fm, 2 fm i neste fm = 18 fm
4. 18 fm x 2
5. 1 fm, 2 fm sammen = 12 fm
6. 12 fm x 1




Når du har åtte ben syes disse på kroppen og du har en nesten ferdig " Millepiedi". Du mangler bare hodet, hatt og par øyne.




Sy den fjerde ballen på som hode, og lage en liten hatt til slik:
1. Magisk ring, legg opp 6 fm
2. 2 fm i hver fm = 12 fm
3. 12 fm x 4
4. Snu arbeidet og hekle andre retningen.
12 fm x 1
5. 2 fm, 2 fm i neste fm = 18 fm
6. 3 fm, 2 fm i neste fm = 24 fm
7. Fest tråden og sy hatten på hodet.




Nå har du altså laget en liten "Millepiedi". Håper du ble fornøyd med resultatet :-)

PS: Jeg setter pris på at du linker til bloggen min dersom du lager dette kosedyret. Dersom du har lyst på "Millepiedi" uten å måtte lage ham selv, kan du kjøpe ham HER i min nettbutikk.



Jeg gir meg ende over...

Riktignok er det uvanlig med snø i Roma, men det høres litt morsomt ut å få beskjeden:  "Konservatoriet er stengt fredag og lørdag i påvente av snø..." Det hadde ikke skjedd i Norge. Dette betyr bare en ting....jeg må øve hjemme i dag også. Men det er vel ok, akkurat nå hører jeg nabokona synge også, så det burde vel være greit. Håndverkerne er borte i dag (i påvente av snø :-D) så det er ikke bråk fra overetasjen.



I knon it's unusual to have snow in Rome, but it sounds funny to get the message: "The conservatory is closed Friday and Saturday in case of snow..." It wouldn't happen in Norway.  This only means one thing...I have to practice at home. But it's ok, at the moment I can hear my neighbour sing alswell. The builders are not here today, so it's rather quiet here.


I morgen reiser jeg forhåpentligvis til Venezia!!!! Med mindre snøfall skaper problemer skal jeg sitte på toget til en by som kanskje ser litt annerledes nå enn på dette bildet....de sier det ligner en islagune...vel dere får vente å se:-) Bilder skal jeg iallefall ta masse av.

Tomorrow I'm going to Venice!! Unless the snow creates problems I'll be on the train towards a city that probably won't look like this picture....the say it looks like an icelagune....well, you'll see. I will take a lot of pictures.


Lånt fra Masalusa's blogg



I tillegg tar togturen over 6 timer...og det gir meg masser av tid til å hekle! Regner med å ha en del prosjekter gående når jeg kommer hjem. Resultatene får dere snart.

Ha en fin fredag :-)

Fremdeles mulighet til å være med i konkurransen!

Hei dere!

Nå er det fredag og helgen er rett rundt hjørnet! Vil takke for alle gode forslag jeg har fått til nå! Det virkelig vanskelig å velger vinneren, da dette så gode forslag at jeg får lyst til å lage alle. Men jeg må jo trekke ut en vinner...men ikke helt enda :-)

Til nå har jeg fått disse:





















Masse kjekt å velge mellom :-)

torsdag 9. februar 2012

"Bubino"- oppskrift på en liten sangfugl

Jeg fikk lyst til å dele den ferskest hekleoppskriften min med dere.
Dette er enda et lite tilskudd til "made in Italy" kolleksjonen. Denne søte lille fuglen heter "Bubino" og kan bli favoritten til mange små der ute. Du trenger bare garn, en synål, litt vatt og et par øyne så har du alt du trenger for å lage et søtt lite kosedyr :-)















Kropp:
1. Lag en magisk ring og legg opp 6 fm i ringen.
2. 2 fm  i hver fm = 12 fm
3. 1 fm, 2 fm i neste fm = 18 fm
3. 2 fm, 2 fm i nest fm = 24 fm
4. 3 fm, 2 fm i neste fm = 30 fm
5. 4 fm, 2 fm i neste fm = 36 fm 
6. 36 fm x 1
7. 5 fm, 2 fm i samme fm = 42 fm
8. 42 fm x 8
9. 5 fm, 2 fm sammen = 36 fm
10. 36 fm x 2
11. 4 fm, 2 fm sammen = 30 fm
12. 30 fm x 1
13. 3 fm, 2 fm sammen = 24 fm
14. 24 fm x 1
15. 2 fm, 2 fm sammen = 18 fm
16. 18 fm x1 (fyll i vatt) 
17. 1 fm, 2 fm sammen = 12 fm 
18. 2 fm sammen til arbeid lukkes 

Vinger: (4 vinger)
1. Legg opp 13 lm, hekle tilbake og start i 2.lm = 12 fm, 1lm, snu
2. 12 fm, 1 lm, snu
3. 12 fm, 1 lm, snu
4. Hekle 2 fm i 1.fm, 4 fm, 2 fm i 5.fm, 1 lm, snu. (Det gjenstår nå, 6 fm på raden, til andre del av vingen)
5. 8 fm, 1 lm , snu
6, Hekle 2 fm i 1.lm, 6 fm, 2 fm i siste fm, 1 lm, snu
7. 10 fm, 1 lm , snu
8. Hopp over 1.fm, 6 fm, hopp over nest siste maske, 1 lm , snu = 8 fm
9. Hopp over 1.fm, 4 fm, hopp over nest siste fm, 1 lm, snu = 6 fm
10. Hopp over 1.fm, 2 fm, hopp over nest siste fm, 1 lm, snu = 4 fm
11. Hopp over 1.fm, hopp over nest siste fm 1.lm, snu = 1 fm (klipp og fest tråden)
Gjenta det samme i de gjenstående 6 fm på raden. 

Nebb:
1. Legg opp 2 lm, hekle 1 fm i 2.lm = 1 fm, 1 lm
2. Hekle 2 fm i fm, 1 lm, snu = 2 fm
3. 2 fm i hver fm, 1 lm, snu = 4 fm
4. 2 fm i 1.fm, 2 fm, 2fm i siste fm = 6m
5. Hopp over 1.fm, 2 fm, hopp over nest siste fm = 4fm
6. Hopp over 1.fm, 1 fm, hopp nest siste fm = 2fm
7. Hopp over 1.fm, 1 fm =1 fm , klipp og fest tråden

Føtter/Hanekam:
1.5 lm, hekle tilbake fra 2.lm = 4 fm, 2 lm, snu
2. 2 fm i hver fm, 2 lm, snu = 8 fm
3. 8 fm, 2 lm, snu
4. 1 fm, 4 lm, 3 st i 1.lm, hopp en fm, 1 fm, 4 lm, 3 st i 1.lm, hopp over en fm, 1 fm, 4 lm, 3 st i 1.lm, hopp over en fm, 1fm, 4 lm, 3 st i 1.lm, hopp over en fm, 1 fm. Klipp og fest tråden. Hekle tilsammen 3 stk. 

Så er det bare å montere. Farger velger du selv!

PS: skulle det mot formodning være noen feil i oppskriften, så er det bare å si fra :-)

onsdag 8. februar 2012

Nøstehandel i Roma


I Roma er det, for en fremmed, ikke særlig lett å finne butikker som selger garn og denslags. Da jeg kom hit var  det selvfølgelig et "must" å finne en butikk som kunne holde meg forsynt med garn og diverse andre sysaker, så jeg brukte litt tid på å finne dem. Jeg gjorde det først på gamlemåte, ved å spørre folk på gata og i diverse teppebutikker og "sparkjøp"-butikker. 

"Dove posso trovare un negozio chi vende filato di lana?" 
På det tidspunktet kunne jeg ikke mye italiensk, så jeg takker google translate for hjelpen :-)

Jeg fant omsider butikken ( med hjelp fra Google og googlemaps) som har blitt min faste "garnleverandør", og i dag har jeg vært på salg. Jeg har for tiden en forkjærlighet for pastellfarger..så det ble det denne gang. 

"Cosa devo fare?"



It's not easy for a stranger to find a place that sells yarn in Rome. When I arrived in Rome one of the first things I had to find, was of course  place like that. I first tried finding it by using the oldfashion way, asking people in the street....

"Dove posso trovare un negozio chi vende filato di lana?" 
At this point my Italian was very poor, so I thank google translate:-)

I finally found the store of my likings (with help from google and googlemaps) and today I have been shopping! I've fallen in love the pastels lately.....

"Cosa devo fare?"


tirsdag 7. februar 2012

Velkommen Bella!

brrrrrrrrrr......(trommevirvel igjen...) Jeg herved gleden av å presentere den vakre Bella! Enda et tilskudd til "made in Italy" kolleksjonen. Her har dere begynnelsen:


brrrrrr...(drumroll again....) I now have the pleasure to present the beautiful Bella! This was the beginning:




Og dette ble resultatet:

And this was the result:




 Strike a pose, Bella!!

Også Bella kan kjøpes i min nettbutikk på Epla.no



PS: ikke glem


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...