mandag 10. juni 2013

Skredderbyste av gaffateip...trinn for trinn

I går fikk jeg laget den, skredderbysten av Gaffateip! Det var litt av et prosjekt, men jammen så morsomt å gjøre. Jeg har prøvd å få tak i en rimelig skredderbyste på nettet, men de ble ikke så veldig rimelige når fraktkostnaden kom i tillegg. Etter litt søking på Google fant jeg ut at jeg bare kunne lage den selv! Prøv du også :-)Du trenger:
en god hjelper, en gammel t-skjorte e.l., to ruller gaffateip (claes ohlson 50m), vatt, et kosteskaft, en liten juletrefot, en kleshenger, trelim og litt hyssing :-)

Trinn for trinn:


trinn 1: Finn en gammel skjorte el. som du kan klippe i. Gjerne et plagg som som dekker mest mulig av overkroppen.


Trinn 2: Start med en remse tape rett under bysten, og fortsett foran og bak med fiskebensmønster. Det er lurt å burke kortere remser over brystene,  for da blir det ikke så mange "rynker" i tapen.


Trinn 3: Etter at brystkassen er dekket foran og bak, fortsetter du med remser ned over midje og hofter.trinn 4: Når du har lagt teip over hele, legger du enda et lag over, for å få bedre stabilitet. Teip gjerne armene tilslutt for å unngå altfor store pustevansker ;-) 

trinn 5: Marker midjen med en tusj ved å forsiktig bøye deg til hver side. Merket setter du der det blir grop.


trinn 6: Til slutt klipper du opp teipen vertikalt på baksiden og i armene for å få av hele formen. Heng deretter bysten på en kleshenger og heng tilside.

Trinn 7: Finn en kraftig kleshenger som du kan feste kosteskaftet i på toppen. Bor et passende stor hull i toppen av kosteskaftet og mål til slik at du kan sette det på undersiden av kleshengeren. Bruk trelim for å feste det. 
Trinn 8: Tvinn hyssing rundt kleshenger og kosteskaftet slik at hengeren henger stabilt på kosteskaftet. 

Trinn 9: Heng formen på og teip den sammen på baksiden og i armene.

Trinn 10: Fyll med vatt (tips: vatt fra ikea puter er billigere enn å kjøpe vatt på feks Panduro)

Trinn 11: Når du skal "lukke" armer, underdel og hals kan du gjøre det på flere ulike måter, men jeg valgte rett og slett å teipe hullene igjen. Fyll godt opp med vatt og teip igjen.
  


Trinn 12: Marker midjen og midtlinjen med tusj.Trinn 13: Monter på en "fot". Dette kan naturligvis gjøres på flere måter, men jeg brukte foten til mini-juletreet mitt :-) 


Jeg valgte å male kosteskaftet sort for å få litt mer helhet. 

Finito! 

Så hvis du har en halv søndag med en venn eller venninne, så er dette kjempemorsomt. Etterpå har du en skredderbyste som er nøyaktig etter dine egne mål :-) 

Ha en fin fin dag! 

Mange klemmer fra Wibeke

8 kommentarer:

 1. Så utruleg fiffig og bra! Gaffateip er ei glitrande oppfinning. Du lagar inmari mykje fint, Wibeke. Eg ser på den grøne elefanten min kvar morgon eg er frukost :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for så koselig melding! Håper du har det fint, det er altfor lenge siden !Ja, det er helt utrolig hvilke ideer man kan finne på nettet om man leter litt...og lenge leve gaffateipen! Kan det ikke fikses med gaffateip, kan det ikke fikses ;-) stor klem

   Slett
 2. Du er et geni!!! Og trenger du flere størrelser, er det bare å invitere på teipefest.

  SvarSlett
 3. Hvor mye vatt går det i en slik ? i vekt tenker jeg

  SvarSlett
 4. Man bør også ha en pappskive el.l. i midten i helt riktig bredde for å holde formen stabil, ellers kan den 'formes' veldig ulik din opprinnelige form.

  SvarSlett
 5. Så lurt🤩Kan en bruke byggskum inni tro?

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...