onsdag 13. juni 2012

Mye har skjedd...

..siden sist! Har rett og slett ikke hatt tid til verken blogging eller hekling...har hatt eksamenskonsert, konserter og oppdrag om hverandre og det krever sitt, den største konsentrasjon.

Siden jeg ikke har fått heklet noe nytt siden sist så tenkte jeg at jeg kunne fortelle litt et prosjekt som gruppen Trio Opermania skal ha i høst, Den Magiske Hatten.


Trio Operamania består av Silje Talgø Grønset, Friderike Wildschütz og meg selv, og vi har laget en barneoperaen Den Magiske Hatten. Med inspirasjon fra bl.a operaen Tryllefløyten og musikalen West Side Story presenteres kjente arier som "Nattens Dronning" og "I feel Pretty" i en ny drakt, med nye tekster og ny setting som passer til både barn og voksne.

Vi har vært så heldige å få lov til å opptre med forestillingen vår i Den Kulturelle Skolesekken. Dette gleder vi oss veldig til, og november braker det løs med turnee rundt på Stavangers skoler. Hjelp har vi også fått. Skuespilleren Espen Hana har hjulpet oss med regi og manus.


Den Magiske Hatten

Barneoperaforestillingen handler om vennene, Rose og Hermine. Handlingen foregår i skogen ved klatretreet til venninnene. De har hver dag en avtale om å møtes for å leke og ha det gøy. Denne dagen har det skjedd noe uvanlig. Hermine har sett en kanin med en flosshatt og endt opp med flosshatten hengende fast på foten. Når de har fått hatten løs viser det seg at hatten er magisk og vennene kan trekke mange spennende ting, som blir kilde til mye moro. Når det begynner å bli sent vil de begge ha med seg hatten hjem og det ender opp med krangling. De river og sliter og hatten og plutselig er den ikke magisk lenger. Vennene beskylder hverandre for å ha ødelagt hatten og de blir uvenner. Heldigvis finner de ut at det ikke er så kjekt å leke alene og ved hjelp av den kloke pianisten blir de venner igjen og hatten får tilbake sine magiske krefter. De bestemmer seg for at pianisten kan passe på hatten når de ikke i ved klatretreet. 

Her er noen bilder fra urfremføringen av barneoperaen som fant sted i Stavanger Barnemuseum:Har dere sett vennen min? Hun har stoore musefletter...              Hatten sitter fast på foten min....


Hermine forteller om sin rare kaninopplevelse!


 Klarer de å få løs hatten tro?

 Gull og diamanter!!


 Nå kan vi leke og kle oss ut!!


Se på meg!


 Å nei, jeg har lyst til å leke med vennen min....hvorfor ble vi uvenner?


La oss være venner så kan vi leke sammen alle tre!


Vi gleder oss veldig til å få vise den frem til alle skolebarna i Stavanger. Forestillingen passer også for barnehagebarn :-)

Dette blir kjekt!

Ha en riktig god kveld! Lover at jeg skal ta meg tid til å blogge. Setter utrolig stor pris på at det fremdeles er noen som titter innom, til tross for at det ikke har vært oppdatert på en stund.

Klem fra WibekeIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...